© Rootsville.eu

Steve Leon & the Accusations (B)
tiltle: Borrowed Time Bonanza
music: Americana - Indie
release date: november 08, 2024
label: Off Label Records
info artist: Steve Leon & The Accusations
booking: Rootstown
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2024


Steve Leon & the Accusations , de Antwerpse band die bekend staat om hun unieke mix van indie, country en folk, lanceren op vrijdag 8 november 2024 hun eerste volledige album, "Borrowed Time Bonanza". Een jaar na hun veelgeprezen debuut-EP "Louche", presenteert de band een plaat die hun liefde voor Amerikaanse rootsmuziek belicht, terwijl ze trouw blijven aan hun muzikale wortels.

De band, gevoed door iconische acts als The Clash, The Smiths en The Cure, ontdekte op latere leeftijd de charme van Townes Van Zandt, Hank Williams en Gram Parsons. Deze diverse invloeden zijn duidelijk hoorbaar op "Borrowed Time Bonanza", waar Indie song-writing wordt verrijkt met country en folk arrangementen. Het album is werkelijk een traktatie voor liefhebbers van bands als Wilco, Bright Eyes, Green On Red, Chuck Prophet en The Mountain Goats.

Sinds hun debuut-EP is de muzikaliteit van de band alleen maar gegroeid. Met een zeskoppige bezetting benutten ze het volledige dynamische potentieel van hun instrumenten, waaronder viool, mandoline en pedal steelgitaar. Steve Leon’s song-writing is intiemer en persoonlijker dan ooit tevoren. Terwijl de EP voornamelijk menselijke relaties verkende, breidt "Borrowed Time Bonanza" dit uit naar bredere thema's zoals de nasleep van de pandemie en de uitdagingen van het moderne ultra liberale kapitalisme.

Alle nummers op "Borrowed Time Bonanza" zijn opgenomen op 16-track analoge tape, wat zorgt voor een rauwe en eerlijke sound. Steve Leon & the Accusations omarmen de menselijke imperfectie, een verademing in een tijdperk van door AI gegenereerde muziek. Steve zelf nam de productie en engineering van het album op zich in zijn Hoboken Hi-Fi studio, met mastering door Bob Macc bij Subvertcentral.

Sinds hun debuut-EP heeft Steve Leon & the Accusations hun liveshow aanzienlijk aangescherpt. Na hun eerste Europese tour in augustus 2023, inclusief een optreden in de legendarische MusicStar club in Norderstedt in Hamburg, bereidt de band zich voor op een uitgebreide tour in het najaar van 2024. Een tweede Europese tour staat gepland voor het voorjaar van 2025, waar ze de nieuwe nummers van "Borrowed Time Bonanza" live ten gehore zullen brengen.

tracks:

01 You Blind Me
02 Say It Out Loud
03 Bound To Break
04 Clowns
05 Live Every Day
06 Free
07 No Mirror
08 Untill We Fall
09 Colours
10 Fiction